Belgische animatiefilm Cafard in première

Heimwee naar het weekend? Wij ook. Afgelopen zondag konden we immers nog genieten van de première (in Bozar) van de Vlaamse animatiefilm voor volwassenen ‘Cafard’, een meeslepend epos over WOI met het leven van de excentrieke Belgische worstelkampioen Jean Constant-le-Marin als uitgangspunt. De animatiefilm werd gemaakt door middel van "motion capture" en "facial tracking" waarbij de bewegingen van de acteurs met die techniek werden omgezet tot animatiefiguren.

Het op waargebeurde verhaal van ‘Cafard’ is er één dat naar de keel grijpt en daar zit ook CTM Entertainment voor iets tussen: met het clearen van muziek uit de CTM-catalogus (‘Le Sacré du Printemps’ (Stravinsky)) én heel wat andere songs, worden de prachtige – zij het soms harde - beelden alvast ondersteund door pakkende muziek. Warm aanbevolen.

CAFARD trailer NL