Zbigniew Preisner (huiscomponist van cultregisseur Kieslowski) imponeert

Muziek om stil van te worden: naar aanleiding van de vertoning van alle tien delen van de Dekalog van regisseur Krzysztof Kieślowski, trakteerde het Klarafestival gisteren op een uitzonderlijk concert waarin de belangrijkste muzikale composities uit deze films worden uitgevoerd door de muzikanten van het National Forum of Music Symphony Orchestra & Choir uit Wroclaw onder leiding van Kieslowski's huiscomponist Zbigniew Preisner. Klara-festival: "Emoties opgeroepen bij deze ervaring zijn sterk afhankelijk van de grootse muziek die Zbigniew Preisner zelf dirigeert. Deze sublieme muziek trekt de luisteraar direct in de melancholische lege sfeer van het communisme, vanaf het moment dat de gele letters op het zwarte scherm verschijnen." We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden!