Chef’Special

In 2008 ging Chef’ Special met hun tourbus The Mrs., na een korte voorbereiding, op een rondreis door Europa. Deze tocht ging langs de kust van Frankrijk en Spanje. In november 2009 werd de ep Hungry uitgebracht, die met een concert gepresenteerd werd in het Patronaat in Haarlem.
 
In het voorjaar van 2010 bracht de band de videoclip van de single Too far gone uit. Wouter Prudon bedacht, met hulp van studenten van de Filmacademie in Amsterdam, een videoclip, waarin Matthijs van Nieuwkerk en het programma De Wereld Draait Door een belangrijke rol spelen. Voor die clip heeft de band de vakjury- en publieksprijs gewonnen op het Nederlands Online Filmfestival.

In oktober 2010 kwam Chef’Special met een nieuwe single Airplaying, die ze voor het eerst hebben laten horen tijdens een bezoek aan De Wereld Draait Door. Met dit nummer wordt de band begin 2011 door radiozender 3FM tot 3FM Serious Talent uitgeroepen, voor de maanden januari en februari. In maart 2011 kwamen ze met een nieuwe single, genaamd Scribblin. Ook kwam Chef’Special in diezelfde maand met haar debuutalbum: One for the Mrs.. Het album is een eerbetoon aan de oude tourbus, The Mrs..

In het televisieseizoen 2011/2012 speelde Chef’Special elke vrijdag in De Wereld Draait Door als huisband.

Het tweede album, Passing through, kwam in 2014 direct binnen op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100. De eerste single van het album, In your arms, werd een Top 40-hit.