Jacin Trill

Jacin Koot ( 12 juli 1998), beter bekend onder zijn artiestennaam Jacin Trill, is een Nederlandse ondernemer / rapper uit Hoorn. Hij staat momenteel onder contract bij platenlabel Sony Music en verwierf zowel nationaal als internationale bekendheid met zijn hits: Kspreyopjebytch & rozeswoesh.

Het was begin 2017 dat hij producer 808 Millie leerde kennen. Slechts 2 dagen na de eerste ontmoeting sluiten het duo zich op in een zolder-kamer studio om aan muziek te werken. Het resultaat hiervan is het inmiddels goud gecertifiveerde album: Happyland. De eerste single van de Happyland-tape was het nummer Kspreyopjebytch. Het nummer werd geheel in eigenbeheer uitbracht en creerde een commerciele doorbraak. Met miljoenen YouTube views & Spotify streams behaalde het de gouden status. Niet lang na deze succesvolle release tekende Jacin een contract bij Artsounds / Sony Music.

Gewapend met een platencontract werd de tweede single “Candykush” uitgebracht & in november 2017 volgende de derde single “Rozeswoesh”. De videoclip van “Rozeswoesh” werd opgepikt door de Amerikaanse website WorldStarHipHop, waarbij Jacin Trill compleet viraal ging door de Verenigde Staten als: The World’s First Deaf Rapper. De single ging over 8 miljoen streams heen en behaalde ook de gouden status. Het internationale succes van “Rozeswoesh”resulteerde in samenwerkingen met Amerikaanse rappers: Ugly God & Playboi Cardi.

Happyland was een groundbreaking album en ontketende een hele nieuwe beweging onder de Nederlandse jongeren. Na dit succes werden Jacin Trill & 808 Millie in 2018 compleet gelanceerd naar steren status en volgde een compleet uitverkochte album-tour, een 3x uitverkochte kledinglijn & behaalde de eerste nieuwe single “Beyenkorf” gouden status.

Dat zelfde jaar kwam Happyland 2.0 uit, dit album kwam nummer 2 binnen in de album top 100. Na dit succes kwam Jacin met de hit “Nikies” in samenwerking met Boekoesam. De single behaalde net als zijn voorgaande werk de gouden status en ze besloten een gezamenlijke ep uit te brengen. Getiteld Zo Vader, Zo Zoon. Wist het album op nummer 1 binnen te komen in de Album Top 100. De opvolgende periodes bracht Jacin nog 3 albums uit “JACIN”, “Based Universe” met Leafs en “Baby met een mening”. Alle 3 de projecten scorden goed in de charts en wisten een top10 plek in de album top100 te krijgen.