Nathalie Hemby

Sinds ze haar eerste publishing deal op 19-jarige leeftijd tekende, is Natalie Hemby uit Nashville een van de meest succesvolle en gewilde songwriters in de muziek geworden, met talloze hitnummers opgenomen door artiesten als Kacey Musgraves, Maren Morris, Sheryl Crow, Miranda Lambert, Lady Gaga, Yola , Dierks Bentley, Rag’n’Bone Man, Lady A, Kelly Clarkson, Little Big Town en Labrinth, om er maar een paar te noemen. Nu biedt ze haar eigen stem aan haar productieve verhalen vertellen met de release van haar solo-singledebuut ‘Heroes’ in 2021. Geschreven door Hemby met Jeff Trot en Aaron Raitiere, en geproduceerd door haar man en medewerker Mike Wrucke, verkent het lied de donkere kant van roem en de ware kleuren achter degenen die op een voetstuk worden geplaatst, een verhaal dat Hemby heeft meegemaakt toen zij opgroeide omringd door de glinsterende Nashville muziekscene.

“Heroes” markeert Hemby’s eerste nieuwe muziek sinds de samenwerking met Brandi Carlile, Maren Morris en Amanda Shires als The Highwomen om hun veelgeprezen titelloze album in 2019 uit te brengen. Als resultaat verdiende Hemby een Country Song of the Year GRAMMY®, na haar eerste GRAMMY®-overwinning voor Best Song Written for Visual Media voor Lady Gaga’s “I’ll Never Love Again”, van A Star Is Born, naast vijf carrière-nominaties.

Hemby is ook erkend door de ACM, CMA, CMT en NSAI Awards voor haar wonderbaarlijke en veelzijdige bijdragen aan songwriting. Het hoogtepunt van haar ongeëvenaarde reis wordt weerspiegeld op haar briljante tweede album ‘Pins and Needles’ dat nu verkrijgbaar is via Fantasy Records.

‘Pins and Needles’, geproduceerd door Mike Wrucke, echtgenoot van Hemby, brengt de rockinvloeden uit de jaren 90 van haar helden zoals The Cranberries, Alanis Morissette en muziek van de Lilith Fair-concerten die ze bijwoonde toen ze opgroeide, en creëerde een album dat klinkt alsof het uit de liefde kwam kind van Sheryl Crow, Bonnie Raitt, Amy Grant en Tom Petty. Op het album bereikt Hemby ook het hoogtepunt van haar carrière na decennia van een ongelooflijke en veelzijdige aanwezigheid in de muziekindustrie – nu met de platenlabeldeal waar ze van had gedroomd als een aspirant-artiest in haar vroege jaren ’20. ‘Pins and Needles’ voert luisteraars door haar levens- en carrièremijlpalen, met overtuigende alt, onconventionele teksten en een gave voor melodieën die lang na de eerste luisterbeurt nog resoneren.

“Vandaag heb ik het gevoel dat ik muzikaal verder ga waar ik jaren geleden in 1998/1999 was gebleven, maar ik ben blij om te zeggen, niet mentaal”, zegt Hemby. “Ik wist toen wat ik leuk vond, maar ik weet wat ik wil en wie ik nu ben. Dit album is daar een weerspiegeling van.”