Remi De Roeck

Remi (“Anders”) De Roeck, is een Belgische producer, componist en audio engineer.

Een samenwerking met de Argentijnse artiest Bhavi in 2017, waaruit het nummer “VISA” voortkwam en waarmee zij het voorprogramma van Coely wisten te versieren, was het startschot van een carrière in de muziekindustrie voor de jonge producer.

In z’n eigen complex met twee muziekstudio’s, ontving hij in de opeenvolgende jaren enkele duizenden artiesten van allerlei achtergronden, nationaliteiten en magnituden. Onder de bezoekers en klanten onder meer artiesten zoals Josje, Ian Thomas, K1D, Cherine Mroué, Diana Murell (UK), Safi & Spreej, Young Kai (Polen), Morinking (Marokko), Maude, Ella Kasumovic, Daniël Busser, en vele anderen. Met een groot aantal van die artiesten wist hij zich te plaatsen in Spotify- en radio-playlists, én daarbij ook enkele miljoenen streams te verzamelen.

Daarnaast passeerden er ook heel wat samenwerkingen de revue met grote productiehuizen zoals de Vlaamse openbare omroep (VRT), Woestijnvis, GRMDAILY, Warner, Sony, Thommy Boy Records, Netd Muzik, Starsky en anderen, onder meer naar aanleiding van audio-opdrachten voor radio, TV en TV-series. Hij heeft zich ook enkele jaren als manager ingezet voor een aantal opkomende Belgische artiesten (Ian Thomas, Manzo Soul, Wavey Vayn, Loyk) waarbij hij onder meer met het nummer “Ex” van Manzo Soul, dat volledig onder eigen beheer werd verzorgd, 6 miljoen streams wist te behalen.

Jaren ervaring binnen een brede waaier aan verschillende muziekgenres, als eigenaar van een studio-complex, daarnaast ook klassiek geschoold als pianist: het maakt een technisch sterke, creatieve en veelzijdige componist & audiotechnicus.