Selah Sue

Selah Sue, oftewel Sanne Putseys, is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Bertem. Ze speelt vanaf haar vijftiende akoestische gitaar en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar 17e treedt ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het ‘Open song contest’. Daar wordt ze ontdekt en al snel speelt ze in het voorprogramma van zanger Jamie Lidell in Londen en Parijs en staat ze met de groep Novastar in Paradiso Amsterdam.

Ragga

In 2010 komt haar debuutsingle ‘Raggamuffin’ uit. Net als het nummer ‘Fyah Fyah’ wordt het een hit op YouTube en MySpace. Het zijn eigen nummers. In een interview zegt ze: “Ragga is voor mij zo natuurlijk gaan voelen, ik zou het nooit meer willen missen.” Intussen vindt de jonge zangeres artistiek onderdak bij het Franse label Because Music. Zij regelen samenwerking met diverse producers. Zo krijgt Sue bijvoorbeeld beats toegestuurd van de Franse producer Farhot. Het eerst resultaat is het nummer ‘Ass’, een Afro-Amerikaans lied in een strakke Europese productie.

In de lift

Haar stem blijft niet onopgemerkt. Ze werkt onder meer mee aan het album van Cee Lo Green en staat in het voorprogramma van Prince. Ook wordt ze uitgeroepen tot beste zangeres van België. In maart 2011 komt haar debuutcd Selah Sue uit. Het album is een succes. Selah breekt door in Belgie, Nederland, Frankrijk en ook Engeland en Duitsland waarderen de zangeres. In 2011 staat ze ongeveer op elk festival.